Бајден: Суд ће до јуна одлучити остаје ли на снази наредба о брзом протјеривању миграната

Танјуг
Бајден: Суд ће до јуна одлучити остаје ли на снази наредба о брзом протјеривању миграната

ВАШИНГТОН - Предјседник САД Џозеф Бајден изјавио је да ће Врховни суд до јуна одлучити да ли ће на снази остати наредба донијета за вријеме пандемије према којој је омогућено брзо протјеривање миграната ухваћених на америчко-мексичкој граници.

-Очигледно, суд неће донијети одлуку до јуна, али се у међувремену та одредба мора спроводити. Ја мислим да је одредба застарјела - рекао је Бајден, преноси Ројтерс.

Раније је Бела кућа саопштила да истовремено напредују припреме за управљање границом на безбједан, уређен и хуман начин када буде укинута та наредба.

Суд је у понедјељак одобрио захтјев групе државних тужилаца  републиканаца да размотри да ли би они могли да интервенишу у спору у вези са хитним налогом за брзо протјеривање миграната и да оспоре пресуду нижег суда којом се та стратегија ставља ван снаге у 19 америчких држава.

Бајден је обећао током предизборне кампање да ће укинути рестрикције у вези са мигрантима које су важиле током пандемије.

Наредба је први пут примијењена у марту 2020. године за вријеме републиканског председника Доналда Трампа на почетку пандемије короне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана