Бајден се опет саплео на степеницама улазећи у авион (VIDEO)

ГС
Бајден се опет саплео на степеницама улазећи у авион (VIDEO)

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Џо Бајден још једном се саплео док је ишао степеницама приликом укрцавања у предсједнички авион у четвртак, упркос томе што је користио изазовно краће степениште за улазак у авион.

Осамдесетогодишњи предсједник успио се отприлике на пола степеништа од 14 степеница, које су биле повезане са предсједничким авионом у Хелсинкију у Финској, када се саплео и на тренутак дјеловао као да ће да падне, али је одржао равнотежу и бржим кораком наставио уз њих.

Бајден се окренуо и махнуо посматрачима на међународном аеродрому Хелсинки-Вантан док се авион спремао да одлети након посјете нордијским лидерима послије дводневног самита НАТО-а у Литванији.

Степенице које су му правиле проблем овог пута биле су видно краће него раније, а познато је да су претходни амерички предсједници наводно користили краће степенице за авион када је било лоше вријеме.

Ово је најмање четврти пут да се Бајден саплео док је покушавао да се укрца у предсједнички авион. У фебруару је такође имао проблема са одржавањем равнотеже на путу кући са међународног путовања, када је снимљен како пада отприлике на половини степеница до авиона који је напуштао Варшаву у Пољској.

У том случају користио је дуже степенице.

Доктор Бијеле куће Кевин О'Конор примијетио је у извјештају на пет страница који је објављен након предсједниковог годишњег прегледа раније ове године да Бајден има укочен ход због „озбиљног артритиса кичменог стуба, благог артритиса стопала након прелома и благе сензорне периферне неуропатије стопала”.

 

President Joe Biden nearly trips and falls walking up the stairs to Air Force One again. pic.twitter.com/W1cJZ58XEG

— Daily Loud (@DailyLoud) July 14, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана