Бајден са Нетанјахуом о војним акцијама против Ирана?

Танјуг
Бајден са Нетанјахуом о војним акцијама против Ирана?

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден планира данас телефонски разговор са израелским премијером Бењамином Нетанјахуом о потенцијалним војним акцијама против Ирана, извијестио је портал Аксиос, позивајући се на три америчка званичника.

Према неименованим изворима на које се амерички портал позива, САД желе да искористе овај разговор како би покушале да утичу на израелски одговор на иранске провокације.

-Желимо да осигурамо да Израел напада циљеве у Ирану који су значајни, али да то не буде несразмјерно - рекао је један од америчких званичника.

Бијела кућа није одговорила на упит да прокоментарише ове наводе. Иран је прошле недјеље лансирао ракете на Израел, али у нападу није било жртава.

Вашингтон је тај напад назвао “неефикасним”, док је Нетанјаху упозорио да ће “највећи непријатељ (Израела), Иран” платити за тај ракетни напад, изазивајући страх од ширег рата у региону.

САД и други савезници позвали су Израел на прекид ватре у Гази и Либану, али званични Израел је саопштио да ће наставити своје војне операције све док Израелци не буду безбједни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана