Бајден: Републиканци хоће да ме опозову да би блокирали владу

Танјуг
Бајден: Републиканци хоће да ме опозову да би блокирали владу

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је да републиканци хоће да га опозову како би бликирали владу.

Бајден је подсјетио да је крајње десничарска републиканска посланица и  савезница бившег предсједника Доналда Трампа, Марџори Тејлор Грин први пут кад је изабрана у Конгресу рекла да је прва ствар коју хоће да уради да њега опозове.

"Не знам тачно зашто, али они су једноставно знали да хоће да ме опозову", рекао је Бајден донаторима на прикупљању средстава у америчкој држави Вирџинији.

Бајден је навео да се не фокусира на истрагу о опозиву јер има доста послова које мора да обави, пренио је Ројтерс.

Прес секретарка Бијеле куће Карин Жан Пјер рекла је да је истрага против Бајдена, како је навела, "политички трик" и да нема доказа против Бајдена док републиканци покушавају да истражују послове његовог сина Хантера Бајдена. 

Жан-Пјер тврди да републиканци нису пронашли доказе да је Бајден урадио нешто лоше и погрешно.

Бијела кућа је окривила Тејлор Грин за притисак на предсједника Представничког дома Кевина Макартија да нареди истрагу о опозиву Бајдена. 

Истрага која обухвата вишемјесечна саслушања у Представничком дому могла би да одвуче пажњу посланика од доношења закона о потрошњи, што је неопходно да би се избјегла блокада владе.

Макарти је изјавио у уторак да је наложио одбору доњег дома америчког Конгреса да покрене званичну истрагу о опозиву Бајдена због пословања његове породице.

Макарти је рекао да је током истраге Одбора Представничког дома за надзор владе утврђено да постоји "култура корупције" повезана са Бајденовом породицом, док републиканци истражују послове Бајденовог сина Хантера из периода прије него што је његов отац преузео дужност предсједника, пренио је Глас Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана