Бајден позвао републиканце да не губе вријеме

Срна
Бајден позвао републиканце да не губе вријеме

МОСКВА – Амерички председник Џо Бајден позвао је данас републиканце да не губе вријеме и да се придржавају договора о буџету који је постигнут између републиканског руководства у Конгресу и Бијеле куће о финансирању владе.

"Вријеме је да се оконча управљање уз помоћ кризе и да држите ријечи када је дате у Конгресу. Прије неколико мјесеци након дугих преговора између мене и предсједника Представничког дома Кевина Мекартија, постигли смо буџетски споразум управо да би се избјегла конструисана криза којој смо управо били свједоци. Очекујем да Мекарти и републиканци у Конгресу испоштују своју ријеч и одрже договор који је постигнут прије неколико мјесеци", рекао је Бајден у обраћању поводом усвајања приједлога закона о финансирању у наредних 45 дана.

Амерички предсједник је такође рекао да је "уморан од ове политике високог ризика" након што је јуче потписан нацрт закона о привременом финансирању владе.

Бајден је након потписивања краткорочног договора о финансирању, које не укључује помоћ Кијеву, рекао да Вашингтон неће одустати од подршке Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана