Бајден поново бриљира: Ја сам вјештачка интелигенција

24sedam
Foto: Arhiva

"Ако неко од вас мисли да сам Ејб Линколн, окривите вјештачку интелигенцију", рекао је 80-годишњи предсједник САД

Предсједник САД Џозеф Бајден у шали је изјавио "ја сам вјештачка интелигенција", док је позивао на заштитне мјере за управљање вјештачком интелигенцијом.

"Ако неко од вас мисли да сам Ејб Линколн, окривите вјештачку интелигенцију", рекао је 80-годишњи предсједник САД након састанка са технолошким лидерима.

Бајден је упозорио да би неспутана вјештачка интелигенција могла да представља пријетњу "нашој демократији", преноси "Њујорк пост".

"Морамо држати широм отворене очи у погледу пријетњи које нове технологије могу представљати - не морају - али могу представљати нашој демократији и нашим вредностима", рекао је Бајден.

Његови коментари уследили су након састанка са представницима технолошких компанија укључујући "Амазон", "Гугл", "Мета" и "Мајкрософт".

Бела кућа је након тога објавила да је са програмерима постигнут договор око управљања потенцијалним ризицима које представља вјештачка интелигенција, укључујући независно тестирање безбједности и увођење водених жигова који би јасно сигнализирали када је онлајн садржај вјештачки креиран.

Бајденови коментари долазе усред забринутости око неспутаног раста вјештачке интелигенције и њеног потенцијалног утицаја на секторе запошљавања и ширења дезинформација и дезинформација на мрежама, посебно уочи предсједничких избора у САД 2024.

"Компаније су се сложиле да пронађу начине да вештачка интелигенција помогне у суочавању са највећим изазовима друштва", објаснио је Бајден, наводећи "огромне могућности" које технологија може да пружи.

Он је додао да ће САД "радити са нашим савезницима и партнерима на заједничком међународном оквиру за управљање развојем вјештачке интелигенције".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана