Бајден планира ускоро телефонски разговор са Си Ђинпингом

Tанјуг
Foto: АБЦ Њуз

ВАШИНГТОН - Предсједник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден и кинески лидер Си Ђинпинг планирају телефонски разговор у блиској будућности, наводи се у саопштењу Бијеле куће о резултатима преговора у Пекингу између савјетника за националну безбједност предсједника САД Џејка Саливена и министра спољних послова Кине Ванг Јиа.

„Стране су поздравиле напоре да све линије комуникације буду отворене, укључујући и планове да се у наредним недјељама одржи телефонски разговор на нивоу лидера земаља“, наводи се у саопштењу Стејт департмента. 

Саливен и Ванг Ји су такође указали на важност редовне, сталне комуникације између војске и договорили се да у блиској будућности покрену комуникационе линије између команданата кинеских војних округа и америчких војних команданата, што би требало да спријечи сукобе у областима гдје војске две земље могу да дјелују истовремено. 

Кинески министар спољних послова Ванг Ји и савјетник америчког предсједника за националну безбједност Џејк Саливен одржавали су нову рунду стратешког дијалога између влада Кине и Сједињених Америчких Држава у Пекингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана