Бајден отписује студентски дуг за још 277.000 Американаца

Танјуг
Бајден отписује студентски дуг за још 277.000 Американаца

ВАШИНГТОН- Амерички предсједник Џо Бајден најавио је данас да ће студентски дуг бити отписан за још 277.000 Американаца, чиме ће укупна вриједност студентског дуга који је актуелна администрација досад отписала достићи 153 милијарде долара, саопштила је данас Бијела кућа.

Како се наводи, Бајден је досад отписао дуг за око 4,3 милиона грађана Сједињених Држава.

"Најновија рунда отписивања дуга долази након што је предсједник Бајден најавио нове планове којима би, ако буду спроведени, студентски дуг био отписан за више од 30 милиона Американаца", наводи се у саопштењу.

Због политике отписивања студентских дугова Бијела кућа се нашла на удару 18 савезних држава које су је тужиле, истакавши да ће Бајденов план америчке пореске обвезнике коштати 475 милијарди долара.

Међу државама које су се придружиле тужби нашле су се, између осталих, Мизури, Арканзас, Флорида, Џорџија, Охајо, Оклахома и Сјеверна Дакота.

"Устав Сједињених Држава јасно каже да предсједник нема овлашћење да једнострано отпише дуг за студентски зајам милионима Американаца без изричите дозволе Конгреса", поручио је државни тужилац Мизурија Ендрју Бејли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана