Бајден открио шта му је рекао Картер, а није смио

Танјуг
Бајден открио шта му је рекао Картер, а није смио

ВАШИНГТОН, - Предсjедник САД Џозеф Бајден изјавио је да га је бивши амерички предсjедник Џими Картер, који је на палијативној нези, замолио да одржи говор на његовој сахрани, а одмах након ове изјаве се извинио публици.

Бајден је ове речи изговорио пред око 40 људи у насељу Ранчо Санта Фе у области Сан Дијего у Калифорнији на окупљању Демократске партије, преноси Њујорк пост.

Предсjедник САД је говорио о здравственом стању бившег предсjедника Америке Џимија Картера (98), који је од 19. фебруара на палијативној нези.

“Картер је тражио од мене да одржим говор на његовој сахрани”, изговорио је Бајден, да би одмах додао: “Извините, ово није требало да кажем.” Секретарка за штампу Бијеле куће Карин Жан Пјер је раније овог мјесеца изјавила да се Бајден и Картер “познају од 1976. године.”

Бајден је тада био први изабрани представник Демократа ван Џорџије који је јавно подржао Картерову председничку кандидатуру. Картер је у то време био гувернер ове јужњачке савезне државе који није био много познат јавности, подсећа Вашингтон пост.

Картер је 2020. године узвратио подршку, изјавивши да “Џо Бајден мора да буде следећи предсједник САД” , наводи Њујорк пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана