Бајден: Одустаћу само ако ми се обрати Господ Бог

Танјуг
Бајден: Одустаћу само ако ми се обрати Господ Бог

МЕДИСОН - Амерички предсједник Џозеф  Бајден изјавио је да нико није квалификованији од њега да се кандидује на предстојећим изборима и да би само “Господ Бог” могао да га избаци из предсједничке трке.

-Мислим да не постоји нико ко је квалификованији од мене, а одустаћу само ако ми се Господ Бог обрати и каже ми да то учиним - рекао је Бајден у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Бајден је свој наступ на дебати одржаној 27. јуна са републиканским кандидатом Доналдом Трампом, назвао “лошом епизодом”, преноси Ројтерс.

-Нема назнака било каквог озбиљног стања. Био сам исцрпљен -рекао је Бајден.

Водитељ Џорџ Стефанопулос инсистирао је да Бајен каже шта би урадио ако би његова кандидатура коштала демократе Представничког дома и Сената, на шта је Бајден рекао да на то питање неће да одговори и да се то неће десити.

На питање зашто шест дана које је провео у предсједничкој резиденцији Кемп Дејвид није било довољно да се припреми за дебату, Бајден је одговорио да је разлог то што је био болестан.

-Осјећао сам се ужасно. Питао сам (љекаре) да ли су ме тестирали на вирус корона, јер су покушавали да схвате шта није у реду. Урадили су тест да би видјели да ли имам неку инфекцију. Имао сам тешку прехладу - навео је Бајден.

Он је додао да је био свјестан свог лошег наступа у дебати.

-Цијали начин на који сам се припремао, нико није крив осимм мене. Грешка није ничија до моја- рекао је Бајден и додао да је, поред свега, “још увијек у доброј форми”.

На питање да ли би био вољан да уради независну когнитивну процјену и потом објави резултате јавности, Бајден је одговорио да такав тест ради сваки дан.

-Сваки дан имам тестове. Све што радим... Не само што водим кампању, ја управљам свијетом. Звучи као хипербола, али ми (Сједињене Америчке Државе) смо суштинска нација на свијету - рекао је Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана