Бајден назвао Трампову реторику нацистичком

Танјуг
Бајден назвао Трампову реторику нацистичком

САН ФРАНЦИСКО - Предсједник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден упоредио је реторику свог претходника Доналда Трампа са нацистичком и упозорио да ће Трамп, уколико побједи на изборима следеће године, свој други предсједнички мандат искористити за "освету и кажњавање".

"Има много разлога зашто треба бити против Доналда Трампа", рекао је Бајден донорима кампање у Сан Франциску, додавши да он не би требало да буде предсједник, преноси ЦНН.

Републикански председнички кандидат, Трамп, је недавно у свом говору који је одржао у Њу Хемпширу користио реч "штеточина" како би описао своје политичке ривале, што Бајден повезује са терминологијом коју су Нацисти користили 30-их година.

"Искоренићемо комунисте, марксисте, фашисте и радикалне леве силеџије који живе као штеточине унутар наше земље", изјавио је Трамп током протеклог викенда и том приликом додатно упозорио да права пријетња не долази од радикалне деснице, већ из радикалног левог крила. У свом обраћању донорима Бајден се осврнуо и на још једну Трампову недавну изјаву у којој је критиковао имигранте без докумената.

"Трамп је недавно говорио о томе да се америчка крв трује, што такође има призвуке фраза које су немачки Нацисти користили", рекао је Бајден.

Садашњи амерички председник свог претходника је критиковао и због његових вербалних напада на Паула Пелосија, супруга Ненси Пелоси, бивше председница америчког Конгреса. Коментаришући добар резултат прошлонедељних предизборних истраживања, Бајден је рекао да они представљају сигнал да његова агенда има добар одјек.

"Новинари и стручњаци могу да буду изненађени њом колико год желе. Али откако сам изашао са маргине да се супротставим Доналду Трампу, нисмо престали да трчимо и он није престао да губи", закључио је Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана