Бајден након поразне дебате с Трампом: Можда не ходам добро, али знам шта знам

ГС
Бајден након поразне дебате с Трампом: Можда не ходам добро, али знам шта знам

ВАШИНГТОН- Предсједник САД-а Џо Бајден изјавио је да намјерава да побиједи републиканског ривала Доналда Трампа на предсједничким изборима у новембру, без наговјештаја да ће размислити о повлачењу из трке након слабости коју је показао у дебати и забринуо своје колеге демократе.

"Овдје сам у Сјеверној Каролини из једног разлога - намјеравам да освојим ову државу у новембру", рекао је Бајден на митингу, дан послије ТВ дебате са републиканским ривалом.

Дебату са Трaмпом гледало 48 милиона људи у САД, а општа оцјена је да је Бајден (81) убједљиво поражен.

"Знам да нисам млад човјек, то је очигледно. Можда не ходам тако добро као некад, можда не говорим тако течно као некад, можда не дебатујем као некад. Али знам шта знам, а то је да ћу увијек говорити истину. Не бих се поново кандидовао да не вјерујем свим срцем и душом да могу да радим овај посао. Улози су превелики", рекао је Бајден, охрабрен публиком која је скандирала "још четири године".

Бајденови вербални посртаји и повремено конфузни одговори у синоћњој првој дебати повећали су забринутост бирача да можда неће бити способан да одслужи још један четворогодишњи мандат, пише Кликс.

Поједине колеге из Демократске странке запитале су се да ли би могли да га замијене другим кандидатом на изборима 5. новембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана