Бајден издваја 50 милиона долара за рекламну кампању против Трампа

Танјуг
Бајден издваја 50 милиона долара за рекламну кампању против Трампа

ВАШИНГТОН - Кампања предсједника САД Џозефа Бајдена фокусираће се на то да је бивши амерички предсједник и републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп осуђен за кривично дјело и у том циљу дио рекламне кампање вриједне укупно 50 милиона долара биће намијењен за те сврхе уочи прве дебате обја кандидата 27. јуна.

У реклами под називом "Карактер је важан", која траје 30 секунди, наводи се да ће грађани САД на предсједничким изборима у новембру бирати између "осуђеног криминалца који се бори само за себе" и предсједника "који се бори за вашу породицу", пренио је Ројтерс.

Портпарол Трамповог тима за кампању Каролајн Ливит написала је на платформи X да су Американци схватили да су Бајден и демократе утицале на правни систем да Трамп буде "лажно осуђен" и да то још једном доказује најновија реклама у Бајденовој кампањи.

Бајден је, раније овога мјесеца, на прикупљању средстава за своју кампању у Гриничу у Конектикату, први пут назвао Трампа "осуђеним злочинцем" и рекао да ће представљати још већу пријетњу ако освоји још један председнички мандат.

Према анкети Ројтерса и Ипсоса, која је спроведена непосредно након што је Трампу изречена пресуда 30. маја због фалсификовања пословне документације да би прикрио тајну исплату порно звијезди Сторми Данијелс, 10 одсто републиканских гласача рекло да је мање вјероватно да ће гласати за Трампа у новембру након што је осуђен.

Порота је осудила Бајденовог сина Хантера овога мјесеца због тога што је лагао о томе да  користи дроге да би набавио оружје, а Хантер је на тај начин постао прво дијете актуелног предсједника САД које је осуђено за кривично дјело.

Велики број анкета, укључујући и испитивање Ројтерса и Ипсоса, показују да велика већина гласача каже да пресуда Хантеру неће утицати на њихово гласање на изборима 5. новембра. 

Према анкетама, Бајден и Трамп остају изједначени у подршци бирача мање од пет мјесеци до избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана