Бајден иде у болницу

ГС
Бајден иде у болницу

Амерички предсједник Џозеф Бајден је рекао да ће се данас подвргнути физикалном прегледу у војној болници у савезној држави Мариланду, а резултати ће се помно посматрати с обзиром на то да осамдесетједногодишњак намјерава поновно да буде кандидат на изборима у новембру.

Бијела кућа је рекла да ће касније данас јавно објавити писани сажетак рутинског, годишњег прегледа демократског предсједника.

Прошле године доктори прогласили Бајдена способним

Овогодишњи се преглед одвија у вријеме када ће се Бајден највјеројатније поново сучелити с бившим републиканским предсједником, седамдесетседмогодишњим Доналдом Трампом, на изборима 5. новембра.

Двојица кандидата се међусобно оптужују за слабљење менталних способности. Трампова посљедња супарница за номинацију Републиканске странке, педесетдвогодишња Ники Хејл, рекла је да су обојица кандидата престара за Бијелу кућу и да би се требали подвргнути когнитивним тестирањима.

Доктори су Бајдена прогласили здравим и "способним за обављање дужности" на прошлогодишњем физикалном прегледу, који је укључивао уклањање лезије с предсједникових прса, а на њему је речено и да Бајден нема симптома дуготрајног ковида након што се вирусом корона заразио 2022.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана