Бајден апеловао на гласаче Ники Хејли да гласају за њега у новембру

Танјуг
Foto: Танјуг/ АП

ХАВАНА- Амерички предсједник Џозеф Бајден апеловао је на гласаче Ники Хејли која се претходно повукла из трке за републиканску номинацију, да гласају за њега на предсједничким изборима у новембру у САД.

Бајден је рекао да је ''Хејли била спремна да говори истину о Трампу, укључујући хаос који га увијек прати и његову неспособност да разликује добро од зла", преноси Ројтерс.

"Доналд Трамп је јасно ставио до знања да не жели присталице Ники Хејли. Желим да будем јасан: за њих има мјеста у мојој кампањи. Знам да има много тога око чега се нећемо сложити. Али о фундаменталним питањима очувања америчке демократије, о залагању за владавину права, о понашању једних према другима пристојно и достојанствено и с уважавањем, надам се и вјерујем да можемо наћи заједнички језик'', рекао је Бајден.

Одлука Ники Хејли о суспензији кампање значи да је једини преостали кандидат за предсједничку номинацију републиканаца Доналд Трамп.

На досад одржаних 20 унутарстраначких избора републиканаца, Хејли је побиједила само у главном граду Вашингтону и Вермонту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана