Бајден: Америчко оружје неће бити коришћено за нападе на Москву и Кремљ

Танјуг
Бајден: Америчко оружје неће бити коришћено за нападе на Москву и Кремљ

РУАН- Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је да америчко оружје, чију је употребу дозволио Украјини за нападе на територији Русије, неће бити коришћено за нападе на Москву и Кремљ.

Бајден, у интервјуу за АБЦ њуз током обиљежавања 80. годишњице савезничког искрцавања у Нормандији, није директно одговорио на питање да ли је оружје произведено у САД већ коришћено за нападе на територији Русије од када је потписао одобрење Украјини за његову употребу, уз ограничење да се оно користи у области око Харкова који је на удару руских снага.

Бајден је, међутим, јасно ставио до знања да није одобрио да се америчко оружје користи за гађање главног града Русије или сједишта руске владе.

"Овлашћени су (Украјина) да га користе у близини границе онда када руске снаге нападају одређене циљеве у Украјини. Не одобравамо ударе 200 миља унутар територије Русије и не одобравамо ударе на Москву и на Кремљ", рекао је Бајден новинару АБЦ њуза.

Он је, на питање да ли га брине изјава предсједника Русије Владимира Путина да "испоруке високопрецизног оружја Украјини за ударе унутар територије Русије представљају директно учешће у рату", рекао да Путина познаје више од 40 година и да га он 40 година забрињава. 

"Он није пристојан човек. Он је диктатор и бори се да обезбиједи да његова  држава остане уједињена а да и даље настави овај напад. Ми не говоримо о давању оружја како би се нападали Москва или Кремљ", рекао је Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана