Бахар: Моја жена и троје дјеце свако вече бјеже од бомби

Танјуг
Бахар: Моја жена и троје дјеце свако вече бјеже од бомби

ЛАЈПЦИГ - Тренер фудбалера Црвене звезде Израелац Барак Бахар на конференцији за медије уочи меча са Салцбургом у Лиги шампиона имао је емотивну причу о ситуацији у Израелу.

- Разговарао сам јуче са Михаелом. Он је диван момак, има девет година. Воли фудбал и навија за Барселону, 7. октобра Хамас је ушао у његов дом и убио његове родитеље и киднаповао његову сестру. Михаел се са својом шестогодишњом сестром сакрио у ормару, одакле су чули како су убили њихове родитеље. Одатле су храбро успјели да позову полицију која их је спасила. То је само један од многих хорора који се десио тог дана - истакао је Бахар. Кажу да фудбал спаја људе и фудбал увијек говори о миру и поштовању, додао је Израелац.

-Увијек питам где је поштовање за све они који су убијени. Читаве породице су спаљене живе и њихов дом. Дјевојке су силоване пре него што су убијене. Трудне жене су ти монструми исјекли и отворили им стомак. Више стотина деце је убијено, много их је киднаповано. Како то да игноришете? Фудбалски свијет ме је разочарао, они воле Барселону, Реал, Либерпул. Питам се да ли је све око новца? Да ли новац може да купи правду? Сви сједимо овде у Њемачкој, сви знамо њихову причу. Клубови су овдје проговорили, изабрали су да буду на страни жртве, исправној страни. То је мало свјетла у овом мраку - нагласио је Бахар.

Истакао је подршку свог клуба и људи у Србији.

-Моја земља крвари. Моја породица, жена и троје деце, трче у склониште свако вече. Прије сат времена су бомбардовали близу њихове куће. Много људи је сломљено. Сви би требало да знају једну важну ствар. Нико нас неће сломити. Побиједићемо, јер немамо други избор - поручио је Бахар.

Он је додао да је одговоран према клубу и навијачима.

-Мој тим и ја радимо напорно. Тим и ја ћемо поптуно фокусирани изаћи сутра на терен - додао је Бахар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана