Бачено 73 тона бомби на штаб: Призори су ужасавајући

Г.С.
Foto: Lebanon News

БЕЈРУТ - Израелски војни авиони бомбардовали су у ноћи између четвртка и петка бункер Ал-Марија у предграђу Бејрута, који је идентификован као Хезболахов “главни обавјештајни штаб”.

Како је пренио израелски портал Инет, војни авиони су бацили бомбе укупне тежине 73 тоне на бункер у области Дахија у коме се очекивало да се одржава састанак руководства Хезболаха, коме је требало да присуствује и могући насљедник ликвидираног лидера тог покрета Хасана Насралаха.

Израелска војска је на свом Телеграм каналу саопштила да су ловци Израелског ратног ваздухопловства, по налогу војне обавјештајне службе, напали неколико циљева Хезболахове обавјештајне службе,преноси Б92.

Додаје да су међу нападнутим циљевима различите инфраструктуре и објашњава да је нападнуто сједиште главна обавјештајна агенција Хезболаха, која је, како каже израелска војска, одговорна за прикупљање информација о Израелу и његовим оружаним снагама.

Либанска национална новинска агенција (АНН) је извјестила да су израелска бомбардовања изведена у бејрутском подручју Дахје, која су гађала четврти Харет Хреик, Бурџ ал-Баракна, Ал Американ и Ал Гобеири, док је једна зграда “потпуно срушена” у зони Муавада.

Израелска војска није прецизирала у свом саопштењу које су бејрутске четврти нападнуте.

Циљ у Муаваду био је медијски уред Хезболаха, како је за ЕФЕ изјавио извор близак тој групи, који је затражио да остане анониман, док су платформе блиске формацији, попут Ал Мајадина, објавиле слике зграде након удара.

 

Дахје, велико упориште Хезболаха на периферији либанске пријестонице, константна је мета израелских напада протеклих седмица, мада је њихов домет проширен последњих дана и на друге дијелове Бејрута.

Израел се још није огласио поводом овог напада, али је саопштио да је погодио око 200 циљева Хезболаха “на либанској територији”.

Према наводима либанског министра здравља Фираса Абиада, више од 40 спасиоца и ватрогасаца погинуло је од израелске ватре у посљедња три дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана