Авион задржан због сумње у трговину људима напустиће данас Француску

Танјуг
Авион задржан због сумње у трговину људима напустиће данас Француску

ПАРИЗ - Авион са 303 индијска путника који је у четвртак задржан у Француској због сумње да су се у њему налазили трговци људима биће слободан да напусти Француску данас, саопштили су француски правосудни званичници.

Путници авиона ''Ербас А340'' који је летно за Никарагву из Дубаија задржани су у четвртак на аеродрому Ватри, 150 километара источно од Париза, гдје се летјелица зауставила због пуњења горивом, након анонимне дојаве да превози потенцијалне жртве трговине људима.

Након дводневног испитивања путника, француски тужиоци су у недјељу дали зелено свјетло за полазак авиона, а пуно одобрење за полазак очекује се данас, наводи се у саопштењу локалне префектуре полиције, преноси яранце 24.

Иако се у саопштењу не помиње дестинација, шеф локалне адвокатске коморе Франсоа Прокурер рекао је на конференцији за новинаре да ће путници бити пребачени авионом за Индију.

Извор близак истрази рекао је да су Индијци вјероватно радници у Уједињеним Арапским Емиратима који су били на путу за Никарагву као полазну тачку за Сједињене Америчке Државе или Канаду.

Путници авиона којим управља румунска компанија ''Леџенд ерлајнс'', смјештени су на аеродром током истраге.

Међу њима је било 11 малољетника без пратње, саопштили су париски тужиоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана