Авион у ком је вјероватно био Пригожин, нагло пао са 8.800 метара

Танјуг
Авион у ком је вјероватно био Пригожин, нагло пао са 8.800 метара

МОСКВА - Према објавама на платформи Телеграм, авион који се данас срушио у руској Тверској области, а у којем се вјероватно налазио и шеф паравојне формације Вагнер Јевгениј Пригожин, био је ''Ембраер Legacy'' са серијским бројем РА-02795.

Према подацима са сајта ''Флајт радар 24'', није познато одакле је авион полетео, пренио је Би-Би-Си, док је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај навела да је авио летио из Санкт Петербурга ка Москви.

Авион се на радарима наводно појавио у близини Москве, гдје се видјело да се још увијек пење док је био на висини од 8.800 метара, након чега је почео да нагло пада.

Авион је био регистрован на Аутолекс Транспорт, компанију коју се САД повезивале са Јевгенијем Пригожином.

Авион је неколико пута током посљедњих мјесеци летио на релацији Москва-Санкт Петербург, а према писању Би-Би-Сија недавно је и фотографисан у Бјелорусији, где се претпоставља да се тренутно налази база паравојне формације Вагнер.

Ембраер је иначе бразилиски произвођач авиона, а летјелице из серије ''Legacy' су углавном луксузни бизнис џетови настали на бази модела ЕРЈ-135.

Специјална комисија Федералне агенције за ваздушни саобраћај истраживаће пад авиона.

-Име Пригожина налазило се на листи путника авиона који се данас срушио у руској Тверској области, када је погинуло свих 10 људи у летјелици - саопштила је раније Федерална агенција за ваздушни саобраћај.

Руски медији опширно извјештавају о овој несрећи у којој је погинуло 10 особа, међу којима су била и три пилота.

-Покренута је истрага о паду авиона Ембраер, до кога је дошло вечерас у Тверској области. Према списку путника, међу страдалима је и Јевгениј Пригожин - наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

Летјелица је пала у близини места Куженкино.

На мјесту пада приватног авиона у руском региону Твер пронађено је осам тијела, саопштиле су вечерас Службе за ванредне ситуације.

- Према посљедњим подацима, осам тијела промнађено је на мјесту пада авиона - наводи се у саопштењу и додаје да се наставља операција потраге.

Комисија Федералне агенције за ваздушни саобраћај почиње иницијалне акције на лицу мјеста, а почела је и прикупљање чињеничних материјала о обучености посаде, техничком стању авиона, метеоролошкој ситуацији на рути лета, раду диспечерских служби.

-У овој фази истраге, стручњаци ће такође морати да потраже уграђена средства објективне контроле за њихово накнадно декодирање и анализу записа црне кутије - наводи се у извjештају.

Према прелиминарним подацима агенције, у авиону који је летио из Москве за Санкт Петербург било је седам путника и три члана посаде.

Како преноси Спутњик, губернатор Тверске области Игор Рудења лично се укључио и преузео контролу над ситуацијом. Како су прецизирале власти региона, на лицу мјеста су припадници безбедносних органа и Министарства за ванредне ситуације.

Они истражују детаље инцидента и утврђују број погинулих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана