Авион се запалио након полијетања, снимак објављен на мрежама

Б92
Авион се запалио након полијетања, снимак објављен на мрежама

Снимак нове застрашујуће авионске несреће показује како се авион на лету "Ер Канаде" запалио само неколико тренутака након полијетања с писте.

Наиме, на снимку који се дијели на друштвеним мрежама види се авион боинг 777 "Ер Канаде" како полијеће са аеродрома "Пирсон" у Торонту 5. јуна.

Посјетиоци аеродрома су гледали како авион одлази, а потом одједном почиње да гори, почевши од репа возила, након мале експлозије. Свједоци на земљи могли су да виде вишеструке бљескове свјетлости скоро одмах након што је авион полетио.

"С****! Запалио се мотор", може се чути како једна особа говори у позадини.

Video captures moment Air Canada 777 had a compressor stall on departure from Toronto Pearson International Airport on Wednesday. AC872 returned safely 30 minutes later. pic.twitter.com/I8LrySWHBJ

— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) June 7, 2024

Како је наведено у саопштењу компаније "Ер Канада", у авиону боинг 777, који је кренуо ка Паризу, било је око 400 путника, преноси портал "ЦП 24".

Представници компаније рекли су да је до пожара дошло због проблема с компресором мотора који је приморао посаду да прерано приземљи авион око 30 минута након полијетања.

"Након што је авион слетио, прегледало га је возило за реаговање на аеродрому у складу са нормалним оперативним процесима, и сам је долетио до капије", речено је из авио-компаније за "ЦП 24".

Авион је напустио капију у 20.46 часова по локалном времену, али је кружио и слетио на исти аеродром у 21.50, наводи "Flight Aware" за праћење летова.

Боинг који је учествовао у инциденту неће бити поново коришћен док не буде прегледан и поправљен.

"Авион ће бити повучен из употребе ради даље процјене наших стручњака за одржавање и инжењеринг", рекли су представници "Ер Канаде".

Нико од 389 путника на лету није повријеђен.

Ово је други авион за само двије недјеље који је морао нагло да се врати на аеродром "Пирсон" након полијетања, наводи "Глобал њуз". Лет од 27. маја између Торонта и Делхија у Индији такође је имао проблем с мотором који је приморао авион да промијени руту. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана