Авион се срушио у предграђе, погинуле три особе

Танјуг
Авион се срушио у предграђе, погинуле три особе

ПОРТЛАНД - Три особе су погинуле након што се мали авион срушио у суботу на стамбени блок у градићу Фервју источно од Портланда и изазвао пожар у неколико кућа, саопштиле су данас локалне америчке власти.

Званичници су раније током дана саопштили да су у авиону биле двије особе и да најмање један станар куће на коју се срушила летјелица још увијек није пронађен, преноси АП.

На фотографијама и видео записима које је објавила локална ТВ KGWу Портланду приказана је једна од породичних кућа у пламену и црни дим који куља из неколико околних стамбених објеката.

Шеф ватрогасне службе Грешама Скот Луис, рекао је да се пожар проширио на најмање четири куће што је довело до евакуације шест породица.

Он је потврдио да је двоје људи збринуто на лицу мјеста, али није навео врсту или озбиљност њихових повреда.

Савезна управа за авијацију идентификовала је авион као двомоторну летелицу марке Цесна 421Ц, која се срушила око 10.30 у близини аеродрома Траутдејл, отприлике на 30 минута вожње источно од Портланда.

Авион се након пада распао на више дijелова усред стамбеног блока у граду Фервју у којем живи око 10.000 људи. Из Национални одбора за безбједност саобраћаја потврђено је да је покренута истрага о овој авионској несрећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана