Авион се срушио поред бензинске пумпе: Путници чудом преживјели ВИДЕО

ГС
Авион се срушио поред бензинске пумпе: Путници чудом преживјели ВИДЕО

Највећи нигеријски град, Лагос, био је поприште још једне авионске несреће у густо насељеној урбаној средини када се ултралаки авион Јабиру Ј430 (5Н-ЦЦQ) у уторак срушио насред прометне саобраћајнице Оба Акран, а потом експлодирао.

Нешто раније, мали авион је полетио са аеродрома Муртала Мухамед (ЛОС), гдје је требало да се врати након пробног лета. 

Из још неутврђених разлога срушио се у урбаној средини, а право је чудо да није било жртава.

На друштвеним мрежама круже снимци несреће, забиљежени сигурносним камерама, а видимо да је летјелица пала надомак бензинске пумпе, преврнула се и запалила.

Инцидент догодио се око 15.30 часова по локалном времену, а бројни свједоци почели су панично да бјеже, преноси Тхе Гуардиан.

Срећом, појединци су остали присебни и дотрчали да помогну људима у авиону - пилоту и путнику.

"Двије особе су извучене из летјелице и превезене у болницу. Узроци несреће се утврђују, а захвални смо службама за ванредне ситуације на брзој реакцији. Истовремено, захваљујемо се грађанима који су помогли жртвама", рекао је гувернер државе Лагос, Бабаџиде Санво-Олу.

Санво-Олу је додао да су бројни грађани доносили воду како би што прије угасили пожар, и тако спријечили даље инциденте.

Према подацима специјализованог сервиса за несреће и инциденте у ваздухопловству Авиатион-сафетy (АСН), авион је био у власништу компаније Аир Фирст Хоспиталитy & Тоурс.

Јабиру Ј430 припада великој породици аустралијских лаких авиона с два или четири сједишта, развијених за туристички сектор.

Направљен је од композитних материјала (распон крила износи 9,5 метара), а покреће га шестоцилиндрични мотор Јабиру 3300 од 120 КС.

Компанија Јабиру Аирцрафт продаје полуготову летјелицу, у виду комплета, а купац је касније склапа - за то је потребно је око 600 радних сати, преноси Аеро.рс.

The jet crashed at the front of my office Oba AKRAN av. Ikeja ( the cctv video from my office) pic.twitter.com/3s0TcqQScX

mdash; donadex02 (@donadex02) August 1, 2023 ;

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана