Авион принудно слетио: Хитно хоспитализовано 30 путника

ГС
Авион принудно слетио: Хитно хоспитализовано 30 путника

МАДРИД- Авион шпанске компаније "Air Europe", Боинг 787-9 Дримлајнер погођен "јаким турбуленцијама" принудно је слетио у Бразил, са 30 повријеђених путника.

Авион је летио из Мадрида у Монтевидео када се догодио инцидент у ваздуху, саопштила је авио-компанија, пренио је "BBC".

Авион на лету УКС045 је преусмјерен на аеродром "Натал" на сјевероистоку Бразила навела је шпанска компанија на платформи Икс.

Компанија је додала да је путницима који су задобили повреде "пружена помоћ".

Авион, у којем је било 325 путника, налетио је на турбуленције изнад Атлантика када је скоро стигао до бразилске обале, рекао је портпарол "Air Europe". Он је нормално слетио и дочекао га је већи број возила Хитне помоћи.

Званичници аеродрома су казали да је неким путницима била потребна медицинска помоћ и да су пребачени у најближу болницу.

Локални медицински тим рекао је бразилским медијима да је третирано најмање 30 путника различитих националности и да је њих 10 пребачено у болницу.

Пацијенти су током турбуленције ударали главом и задобили повреде укључујући фрактуре лобање и посјекотине на лицу, додао је тим, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана