Авион бразилског предсједника слетио у Мексико Сити због техничких проблема

Танјуг
Авион бразилског предсједника слетио у Мексико Сити због техничких проблема

БРАЗИЛИЈА - Авион који је превозио бразилског предсједника Луиза Инасија Лулу да Силву назад у Бразилију безбједно је слетео на аеродром у Мексико Ситију након што је сатима кружио због техничких проблема.

Бразилске ваздухопловне снаге потврдиле су безбједно слијетање авиона, Ербас А319, у 19.16 часова по локалном времену након четири сата кружења око аеродрома.

-Слетели смо и сви су добро - рекао је бразилски секретар за штампу Жозе Криспинијано за АП.

Авион је полетио јуче поподне након инаугурације мексичке предсједнице Клаудије Шејнбаум, али је имао техничких проблема након што је напустио Мексико Сити.

Извор који је говорио под условом анонимности и који је био у авиону, рекао је да је бразилски предсједник био миран, али забринут током лета, у којем је било 16 људи, укључујући прву даму Розанђелу Лулу да Силву, чланове кабинета, посланике и посаду. Лула је у недјељу стигао у Мексико и имао састанак са бившим предсједником Андресом Мануелом Лопезом Обрадором.

Бразилски медији пренијели су да чланови Лулиног особља у авиону вјерују да је технички проблем настао јер је птица ударила у авион. Протокол након таквог проблема захтијева од пилота да лете близу аеродрома.

У јануару, авион са Лулиним безбједносним тимом није могао да полети јер је наишао на технички проблем током путовања у сјевероисточну бразилску државу Параиба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана