Аутомобил улетио међу пољопривреднике који протестују, усмртио жену

Танјуг
Аутомобил улетио међу пољопривреднике који протестују, усмртио жену

ПАРИЗ - Једна жена је данас погинула, а њени муж и ћерка су тешко повријеђени када је аутомобил улетио у бале сијена које су пољопривредници поставили блокирајући пут на југозападу Француске, у знак протеста због повећања пореза и трошкова, преносе француски медији.

Аутомобил је, не поштујући забрану кретања националним путем 20, рано јутрос код мјеста Памије, код барикада које су поставили пољопривредници, ударио у бале сијена, иза којег су се налазили демонстранти, међу којима жена, њен муж и 14-годишња ћерка, које је возило ударило, саопштио је државни тужилац, како преноси БФМТВ.

Аутомобил се затим забио у полуприколицу тегљача, наводи се у саопштењу.

Вишемјесечни протести француских пољопривредника су посљедњих недјеља постали све интензивнији, са саобраћајним барикадама широм земље и бацањем пољопривредног отпада испред зграда локалних и државних институција, преноси АП.

Француска је једна од европских земаља са најјачим пољопривредним сектором, моћним пољопривредним лобијима, али и дубоким незадовољством међу пољопривредницима који тврде да се боре да саставе крај с крајем упркос томе што напорно раде и покушавају да повећају производњу и извоз својих производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана