Аустријанци ухапсили четири дилера из Србије, наводно продали тону канабиса

ГС
Аустријанци ухапсили четири дилера из Србије, наводно продали тону канабиса

БЕЧ - Припадници аустријске полиције ухапсили су четири држављанина Србије и једног држављанина Аустрије због сумње да су у овој земљи диловали дрогу те да су, наводно, продали око тону канабиса.

Како преносе аустријски медији, дрогу су производили у вилама, а претресене су куће у Бечу и Грацу.

Претресе вила у Бечу извела су припадници Кобре, а ту успјели ухапсити наводног вођу групе, 39-годишњег држављанина Србије. Такође, током те акције ухапшена су и два држављана Србије који су гајили и бринули се о засадима. Наводно, при изнајмљивању некретнина посредовао је држављанин Аустрије.

Полиција претпоставља да је ријеч о криминалној групи која је активна од 2021. године.

Почетком ове године дојава Савезне криминалистичке полиције коначно је истражитеље за наркотике Канцеларије криминалистичке полиције у Гразу одвела на прави траг, а припадници крималне групе су углавном са Балкана.

Медији даље преносе да су четворица српских држављана и један Аустријанац закупили пет вила у Грацу и Бечу.

-Први претрес једне од вила обављен је још у марту када је ухапшен 35-годишњи оператер, који је био нешто попут логистичке подршке, а ту је пронађена  огромна плантажа канабиса на четири спрата - објашњава руководилац Одјељења за наркотике Херман Оцвирк.

Додаје да су имали девет шатора за узгој, око 1500 биљака.

-Затим смо пронашли 20 килограма такозваних остатака. Око 40 до 50 килограма можда је претходно извађено из погона и пуштено у промет. У Бечу су погони били сличне величине, тј. најмањи погон је имао 1.040 биљака, а највећи је имао 1.617 биљака – истакао је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана