Аустрија: Мушкарац из БиХ осуђен на пет година због силовања

ГС
Foto: Меинбезирк.ат

КРЕМС - Отац двоје дјеце, 46-годишњи држављанин БиХ, проглашен је у регионалном суду у Кремсу кривим за силовање и покушај силовања, након што је прошле године напао двије жене у једном хотелу.

Наиме, све се десило јуна, 2022. године у бањском комплексу Валдвертел у Аустрији, када је 46-годишњи држављанин БиХ је прво напао једну жртву у ходнику хотела тако што ју је грубо прислонио на врата њене хотелске собе. Међитим, на њену срећу, наишао је други гост хотела и насилник је побјегао.

Након свега пар дана, тачније 19. јуна, његова друга жртва, жена из Кремса, није била те среће. Њу је успио да силује, иако се она сво вријеме опирала и гласно викала:” Не, не, не”. Он је на суду изјавио да то био однос уз њену сагласност те да је она пристала на то.

Заправо, он је рекао да је то била шема за једну ноћ те да није било говора о силовању. На питање зашто то није рекао одмах полицији, при првом саслушању, одговорио је да његова жена повремено ради за полицију као преводилац те није желио да се сазна. Иначе, медији преносе да је ријеч о породичном човјеку, оцу двоје дјеце, који никада није био осуђиван.

Међутим, како су на суду свједочиле обје нападнуте жене, порота им је повјеровала и држављанин БиХ је осуђен на пет година затвора, али само за силовање жене из Кремса, док је ослобођен оптужбе за силовање друге жене. Такође, наложено је да жени из Кремса мора платити одштету од 3000 евра, преносе Независне.

Његов адвокат је најавио жалбу тако да пресуда није коначна.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана