Аустралијанца, који се водио као нестао, појео крокодил у Квинсленду

Танјуг
Аустралијанца, који се водио као нестао, појео крокодил у Квинсленду

БРИЗБЕЈН - Аустралијанца Кевина Дармодија (65), који се водио као нестао, појео је крокодил у Квинсленду, објавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Дармоди је последњи пут виђен у суботу у Кенедијевом Бенду, познатом станишту морских крокодила у удаљеном делу северног Квинсленда. После дводневне претраге подручја, полиција је еутаназирала два велика крокодила и пронашла дијелове људског тела.

Дармоди је био искусан рибар и познати члан заједнице у Кејп Јорку. Два крокодила, дужине 4,1 и 2,8 метара, убијена су у понедељак око 1,5 километара од места где је Дармоди виђен последњи пут.

Остаци људског тијела пронађени су само у једном од рептила, али службеници за дивље животиње вјерују да су оба крокодила била умешана у инцидент.

Рибари који су пецали са Дармодијем у то време нису видели напад, али су рекли да су га чули како виче, након чега је уследио бучан пљусак. Крокодили су уобичајена врста на тропскомј северу Аустралије, али су напади ријетки.

Напад на Дармодија је 13. смртоносни напад крокодила у Квинсленду од почетка вођења евиденције 1985. године. Од забране лова 1974. године, популација крокодила у Квинсленду се повећала са око 5.000 животиња на око садашњих 30.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана