Аустралија: Мистериозни предмет пронађен на обали индијског океана

Танјуг
Foto: Принтскрин

КАНБЕРА- Аустралијске власти су саопштиле данас да истражују да ли је цилиндрични предмет величине малог аутомобила који је пронађен на удаљеном дијелу обале Индијског океана, свемирски отпад неке иностране ракете.

Полиција је у недјељу касно увече пронашла предмет непознатог порекла у Грин Хеду око 250 километара сјеверно од града Перта и оградила мјесто на којем је откривен, преноси АП.

Аустралијска свемирска агенција саопштила је да сарађује са другим свемирским агенцијама како би идентификовала овај предмет за који се чини да је делимично направљен од неке врсте тканине.

"Објекат би могао бити дио неке иностране свемирске ракете и ми смо у контакту са колегама широм свијета како бисмо добили што више информација", наводи се у Твитер објави Аустралијске свемирске агенције.

Андреа Бојд инжењер Европске свемирске агенције изјавила је њене колеге вјерују да је предмет који је на обалу избацио Индијски океан отпао са индијске ракете приликом лансирања сателита.

"Прилично смо сигурни, на основу облика и величине, да је то је мотор горњег степена из индијске ракете која се користи за много различитих мисија", рекла је она за Australian Broadcasting Corp.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана