Аустралија истражује да ли је њен држављанин убијен у Либану члан Хезболаха

Танјуг
Аустралија истражује да ли је њен држављанин убијен у Либану члан Хезболаха

КАНБЕРА - Аустралија је данас потврдила да су два њена држављанина убијена у израелском ваздушном нападу на јужни Либан и рекла да разматра тврдње Хезболаха да је један од убијених био повезан са том либанском милитантном групом.

-Наставићемо да се распитујемо о овој конкретној особи, са којом Хезболах тврди да је повезан - рекао је новинарима вршилац дужности министра иностраних послова Марк Драјфус, преноси Ројтерс.

Он је додао да је Хезболах овог Аустралијанца прогласио једним од својих бораца и да се истрага о овима наводима наставља.

-Хезболах, либанска милитантна група коју подржава Иран, је терористичка организација у Аустралији и увреда је за било ког Аустралијанца да јој обезбјеђује финансијска средства, подржава или се бори у њеним редовима - рекао је Драјфус.

У израелском нападу у уторак убијени су мушкарац из Либана, његова супруга и брат, који је припадник Хезболаха, рекли су Ројтерсу у сриједу либански безбједносни и локални извори. Хезболах, савезник палестинске милитантне организације Хамас, скоро свакодневно размјењује ватру са Израелом преко јужне границе Либана од избијања рата између Израела и Хамаса у Гази почетком октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана