Аустралија: Авио-компанија Квантас ервејз продавала карте за отказане летове

ГС
Foto: Илустрација

КАНБЕРА- Аустралијска комисија за конкуренцију и потрошаче (АCCC) поднијела је данас тужбу против авио-компаније Квантас ервејз због тога што је овај авио-превозник наводно продавао карте за хиљаде летова који су претходно били отказани.

ACCC је у судском поднеску навела да је Квантас ервејз прекршио закон о потрошачима тиме што је између маја и јула 2022. године продао карте за више од 8.000 летова, а није саопштио купцима да су поменути летови раније отказани, преноси Ројтерс.

Квантас ервејз је у једном случају продавао карте за лет од Сиднеја до Сан Франциска и 40 дана након што је овај лет отказан, навео је АCCC.

Ова тужба би могла да нанесе штету бренду Квантас ервејз који иначе у посљедње вријеме има доста проблема, изјавио је заменик директора Института за студије саобраћаја и логистике Универзитета у Сиднеју Рико Меркерт.

Аустралијски авио-превозник је од краја 2021. године, када су поново отворене границе Аустралије након пандемије вируса корона, на удару критика због отказивања летова, губљења пртљага и дугог чекања на аеродромима усљед недостатка особља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана