Атланта: Ухапшене 23 особе због оптужби за тероризам након протеста

Танјуг
Атланта: Ухапшене 23 особе због оптужби за тероризам након протеста

АТЛАНТА - Више од 20 људи суочено је са оптужбама за домаћи тероризам у Атланти, након што су ухапшени током насилних сукоба између полицајаца и демонстраната на градилишту центра за обуку полиције, саопштиле су власти америчке државе Џорџије.

Како је пренио Ројтерс, 23 особе биле су дио групе приведене у недєељу након што су гађали полицију циглама, камењем, Молотовљевим коктелима и ватрометом, након што су провалили на градилиште гдєе су у току радови на изградњи полицијског центра за обуку Атланте.

 -Нећемо мировати док они који користе насиље и застрашивање ради екстремистичког циља не буду приведени лицу правде - изјавио је гувернер Брајан Кемп.

Локација, коју противници подругљиво називају "пандурски град" (Cop City), био је поприште ескалације сукоба јер се демонстранти супротстављају све већој милитаризацији полиције и заустављању развоја шуме коју њени браниоци називају ''плућима Атланте", додаје Ројтерс.

Центар за обуку полиције и ватрогасаца гради се на 34,4 хектара имања  у округу ДеКалб који је у власништву града, а налази се у оквиру веће шуме Саут ривер.

Противници изградње кажу да желе да сачувају важан зелени простор у близини великог градског подручја Атланте, у којој живи шест милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана