Атентатор на Трампа био у реклами за “BlackRock” (VIDEO)

Агенције
Атентатор на Трампа био у реклами за “BlackRock” (VIDEO)

Томас Метју Крукс који је покушао да убије Доналда Трампа током митинга у Пенсилванији, појавио се реклами за компанију “BlackRock” из 2022. године, потврдила је компанија у недјељу.

Из ове компаније је саопштено да је видео уклоњен након што је откривено да се атентатор појављује у реклами снимљеној у средњој школи Бетел Парк.

Крукс је био апсолвент у овој школи 2022. године и појавио се два пута у реклами која траје 30 секунди - у 4. и 19. секунди. Види се како сједи у учионици у тамном дуксу са капуљачом. Крукс, којег су убили агенти Тајне службе након што је испалио више хитаца на Трампа, био је један од статиста у реклами снимљеној у средњој школи Бетел Парк, где је дипломирао 2022. године.

-Године 2022. објавили смо рекламни видео са наставником средње школе Бетел Парк, у којем се неколико неплаћених ученика накратко појавило у позадини, укључујући Томаса Метјуа Крукса - наводи се у саопштењу компаније “BlackRock” које је објавио Ројтерс.

Из компаније су додали да ће сви видео снимци бити доступни надлежним органима и да је видео уклоњен. Покушај атентата на митингу, на којем се Трамп обраћао својим присталицама, резултирао је смрћу једног учесника и тешким повредама још двоје.

Из ове компаније су осудили напад, описавши га као “одвратан” и изразили олакшање што Трамп није озбиљно повријеђен.

-Покушај атентата на бившег предсједника Трампа је одвратан. Захвални смо што бивши предсједник Трамп није озбиљно повријеђен и мислимо на све невине посматраче и жртве овог грозног чина, посебно на особу која је убијена - саопштила је компанија.

Крукс, наоружан пушком, са крова је пуцао на Трампа и погодио га у ухо. Свједоци Бен Мејсер и Рајан Најт описали су да су видјели атентатора прије него што га је убила Тајна служба.

Амерички “BlackRock” је највећа и најмоћнија свјетска компанија за управљање имовином, која управља са више од 10 билиона долара у различитим инвестиционим фондовима.

Из ове компаније су најавили и да ће у понедјељак објавити резултате за други квартал. Раније су суочени са испитивањем својих улагања у произвођаче оружја кроз неке од својих индексних фондова. Ово откриће додаје нову димензију истрази, указујући на неке неочекиване везе након овог трагичног догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана