Асма ал Асад: Заједнички напори Русије и Сирије да се одупру утицају Запада

Танјуг
Асма ал Асад: Заједнички напори Русије и Сирије да се одупру утицају Запада

БЕЈРУТ- Постоје добри изгледи за културну, хуманитарну и друштвену сарадњу између Сирије и Русије, изјавила је супруга сиријског предсједника Башара ал Асада, Асма ал Асад.

-Сада смо пред шансом за солидарност, интензивирање напора и размјену експертизе између Сирије и Русије у доменима културе, друштва и човјечанства, посебно пошто су односи двије земље изграђени на међусобном поштовању и заједничким принципима - истакла је прва дама Сирије на састанку са руском делегацијом коју предводи потпредсједница доњег дома парламента и замјеник секретара Генералног савјета Јединствене Русије Ана Кузњецова, преноси агенција САНА.

Асма ал Асад је истакла потребу да се јавност у Сирији и Русији заједнички одупре покушајима Запада да утиче на младе.

-„Имунизација младих очувањем концепата породице, друштва и етике у односу на либералне модерне концепте, представљене распадом свега вриједног, најважнија је мета за слободне народе - рекла је супруга сиријског предсједника.

Кузњецова је нагласила да „Русија и Сирија траже доброту и мир“, као и да су односи двије земље засновани "на пријатељству, достојанству и међусобном појверењу“.

Претходно је руска делегација одржала састанак са замјеником генералног секретара владајуће Арапске социјалистичке партије Баас у Сирији, Хилал ал Хилал, на којем је било ријечи о међупартијском дијалогу и начинима за јачање интеракције између посланика двије земље.

Јединствена Русија и партија Баас, коју предводи сиријски председник Башар ал Асад, потписале су споразум о сарадњи у Дамаску 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана