Асистент Метјуа Перија признао да му је дао кобну дозу кетамина

Г.С.
Асистент Метјуа Перија признао да му је дао кобну дозу кетамина

САН ФРAНЦИСКО - Кени Ивамаса, дугогодишњи асистент глумца Метјуа Перија, изјаснио се кривим за оптужбу да је покојној холивудској звијезди дао кетамин који је изазвао његову смрт, саопштили су тужиоци у четвртак.

Ивамаса се сада суочава са потенцијалном казном до 15 година затвора, а његово хапшење довело је и до оптужбе против још четворо људи, укључујући доктора из Лос Анђелеса који је Перија снабдијевао смртоносном дрогом.

Подсјетимо, Метју Пери је живио са Ивамасом, који је радио као његов асистент све до смрти глумца.

Министарство правде саопштило је да је управо Ивамаса Перију убризгао кетамин на дан када је умро, 28. октобра 2023. године. Калифорнијски тужиоци открили су да је овај 59-годишњак 7. августа признао кривицу по једној тачки оптужнице - да је убризгао супстанцу која је потом изазвала смрт, преноси Дејли мејл.

"Асистент је признао да је Перију више пута убризгавао кетамин без медицинске обуке, укључујући и давање више инјекција 28. октобра 2023. године, на дан када је Пери умро", пише у саопштењу Министарства правде.

Ивамаса је са Перијем сарађивао 25 година, а њих двојица су и живели заједно у последњем периоду глумчевог живота. Верује се да је управо он и пронашао Перијево тијело у ђакузију у новоуређеној кући на Беверли Хилсу.

Поред Кенија, оптужени су и Џасвин Санга, коју зову и "кетаминском краљицом" Сјеверног Холивуда, љекар Салвадор Пласенсија из Санта Монике, доктор Марк Чавез из Сан Дијега и Ерик Флеминг.

Полиција је чак дошла у посјед текстуалних порука које су размјењивала два горепоменута доктора, а у којима су планирали да продају кетамин Перију. "Питам се колико ће овај морон платити", гласила је једна порука, док је одговор на њу био: "Хајде да сазнамо".

Др Пласенсија оптужен је за дистрибуцију кетамина, а лијек му је продао др Чавез, који је признао да га је набавио тако што је поднио лажни рецепт произвођачу, а на име бившег пацијента без његовог знања и пристанка.

Ерик Флеминг је даље признао да је дистрибуирао тај кетамин који је убио Перија, те да је 25 бочица добио од Санге и дао их Перијевом асистенту Ивамаси четири дана пре смрти. Санга је, пак, оптужена за низ злочина у вези с наркотицима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана