Асад: Имаћу важан састанак са Путином

Срна
Асад: Имаћу важан састанак са Путином

МОСКВА- Предсједник Сирије Башар ел Асад истакао је релевантност састанка са предсједником Русије Владимиром Путином ради разговора о потенцијалним изгледима и сценаријима усљед тренутних геополитичких догађаја, јавио је извјештач "Спутњика".

Асад је допутовао у посјету Москви и синоћ се састао са Путином.

"С обзиром на све догађаје данас у свијету и евроазијском подручју, наш састанак чини се веома важним како бисмо разговарали о свим детаљима развоја тих догађаја и о потенцијалним изгледима и сценаријима", изјавио је Асад током састанка.

Он је подсјетио да су Русија и Сирија прошле кроз тешке тестове у посљедњим деценијама, уз напомену да се састанак двојице предсједника подудара са годишњицом успостављања дипломатских односа двије земље.

"Наше земље су у посљедњим деценијама прошле кроз тешке тестове. Током тих деценија свједочили смо комплексној трансформацији процеса унутар наших земаља. Међутим, односи наших земаља су деценијама били одржавани на нивоу повјерења и то је показатељ зрелости наших народа", додао је Асад.

Путин је на почетку састанка рекао да је разговор прилика за двојицу предсједника да разговарају о односима, али и о ситуацији у региону, која има тенденцију да се погорша. Он је нагласио да се то односи и на Сирију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана