Арктички ледени талас захватио Британију, температуре -13 Ц током ноћи

Танјуг
Foto: BBC

ЛОНДОН - У Шкотској су током протекле ноћи температуре су пале на -13 Целзијуса, док таласи арктичког ваздуха настављају да се крећу широм Уједињеног Краљевства.

Метеоролози су поводом ових температура саопштили да би прошла ноћ могла бити најхладнија јануарска ноћ у посљедњих 14 година, преноси Би-Би-Си.

Отежани услови и значајне снежне падавине већ су довели до затварања школа у ​​Шкотској и сјеверној Енглеској, и изазвале прекиде путовања.

Жута упозорења на лед и снијег су на снази у све четири британске земље, док је Агенција за здравствену безбједност Уједињеног Краљевства претходно издала упозорење за хладно вријеме за Енглеску, што значи да се очекује да ће Национална здравствена служба (НХС) бити под додатним притиском и да би старије особе могле бити изложеније ризику.

Крајем седмице очекују се нешто блаже температуре, прије могућег невремена овог викенда.

До петка више од 40 цм снега могло би се видети на високим теренима на сјеверозападу Шкотске, како се наставља зимско време, прогнозира Метеоролошка агенција Велике Британије.

Након отопљења снијега и очекиване кише за викенд, Би-Би-Сиjev метеоролог Крис Фокс упозорио је на могуће поплаве у Шкотској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана