Апелациони суд у Џорџији привремено обуставио процес против Трампа

Танјуг
Апелациони суд у Џорџији привремено обуставио процес против Трампа

ВАШИНГТОН - Док разматра захтjев бившег предсједника САД за изузеће главне тужитељке Фани Вилис, Апелациони суд Џорџије данас је привремено обуставио кривични процес против Доналда Трампа који се води због покушаја државног удара на изборима 2020. године, наводи се у судском налогу.

"Налогом се привремено обуставља поступак против Доналда Трампа и 14 кооптужених док се разматра жалба оптуженог на одлуку којом се дозвољава да Вилисова, тужитељка Округа Фултон, остане у случају", наводи се у документу који преноси Ројтерс.

То је још један показатељ да ни овај поступак, један од четири са којима се Трамп суочава током предсједничке кампање и покушаја да се врати у Бијелу кућу, неће бити вођен прије избора 5. новембра.

Иако је порота у Њујорку прошле недјеље прогласила Трампа кривим за покушај прикривања потплаћивања бивше порно звијезде Сторми Данијелс у замјену за њену ћутњу о афери коју су имали, бивши амерички предсједник је обећао да ће оспорити ову пресуду.

Два федерална случаја која су покренута против бившег америчког предсједника, за покушај оспоравања изборног пораза и лоше руковање тајним државним документима након напуштања функције, такође су блокирани различитим правним механизмима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана