Италија: Апелациони суд опет одложио рочиште о изручењу Силвије Панцери Белгији

Срна
Foto: Танјуг/АП

БРЕША - Апелациони суд у италијанском граду Бреши други пут је одгодио рочиште о томе да ли ће Белгији бити изручена Силвија Панцери која је осумњичена за умијешаност у скандалу око корупције који потреса Европски парламент.

Апелациони суд у Бреши на сјеверу Италије први пут је прошлог мјесеца одгодио доношење одлуке о евентуалном испоручењу Панцеријеве /38/ пошто су њени адвокати навели да захтјев треба одбити због претрпаности затвора у Белгији.

Судије су затражиле информацију о затворском систему у Белгији, али су на данашњем рочишту објавили да још нису добили потребне смјернице и одгодили су процес до 16. јануара.

Панцеријева је кћерка бившег посланика Европског парламента Пјера Антонија Панцерија, за којег белгијско тужилаштво вјерује да је један од главних учесника наводне корупције. Он негира кривицу.

Исти суд само са другим судијама већ је дао одобрење за пребацивање у Брисел Марије Долорес Колеони, супруге Пјера Антонија Панцерија и Силвијине мајке.

Колеонијева је још у Италији јер су адвокати предали жалбу највишем Апелационом суду који би у наредним данима требао да донесе одлуку.

Колеонијева и Панцеријева су у кућном притвору на сјеверу Италије од 10. децембра, што је у складу са европским налогом за хапшење који је објавило белгијско правосуђе због њихове наводне умијешаности у криминалну организацију, прање новца и корупцију. Оне негирају умијешаност.

Белгијско тужилаштво сумња да су грчки посланик Европског парламента Ева Каили и други примили мито од Катара, чије власти тврде да та земља није повезана са скандалом у ЕУ. /
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана