Антонов тврди: Америчко оружје послато Украјини налази се широм свијета

Танјуг
Антонов тврди: Америчко оружје послато Украјини налази се широм свијета

ВАШИНГТОН - Америчко оружје послато Украјини налази се широм свијета због корупције украјинских званичника, тврди руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

Антонов је навео да се то оружје не налази само у источној Европи, већ и у другим регионима свијета, где продире, како је рекао, “захваљујући корумпираним украјинским званичницима”, саопштила је руска амбасада у Вашингтону.

Антонов је рекао да ће нова испорука америчког оружја Украјини, у вредности од 200 милиона долара, само продужити сукоб и изазвати патњу хиљада људи, пренио је ТАСС.

Нови пакет војне помоћи Украјини у вриједности од 200 милиона долара најавио је амерички председник Џозеф Бајден на састанку са украјинским колегом Володимиром Зеленским у Вашингтону.

Руски амбасадор тврди да се посјета Зеленског Вашингтону показала као неуспјешна, јер није убиједио америчке власти да је Украјина важнија од безбједности САД.

Антонов је оцијенио да Зеленском више ништа не може да помогне, ни даље санкције Запада према Русији, нити нове испоруке оружја Украјини. Зеленски је јуче посјетио амерички Конгрес и разговарао са Бајденом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана