Антонов: САД користе пријетње да спријече ветеране да оду у Москву на Дан побједе

Танјуг
Антонов: САД користе пријетње да спријече ветеране да оду у Москву на Дан побједе

ВАШИНГТОН - САД су искористиле пријетњу одузимањем пасоша како би спријечиле америчке ветеране из Другог свјетског рата да путују у Москву на параду поводом Дана побједе, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов.

-Другу годину заредом напори америчке администрације ометају одлазак америчких учесника у Другом свјетском рату на параду за Дан побједе. Ратни ветерани су били под невиђеним притиском. Чак им се претило одузимањем пасоша, па нису могли да одлете у Русију и учествују у прослави 78. годишњице Велике побједе - навео је он у саопштењу.

Додао је да су САД спријечиле да се оствари сан ветерана да "виде Црвени трг и загрле браћу по оружју".

Антонов је рекао да је тај потез увредљив не само за ветеране који су се борили против нацизма, већ и за све оне који се сјећају "светог подвига", преноси агенција ТАСС.

 -Желимо да амерички ратни ветерани знају да је Русија поносна на њихов допринос заједничкој победи. Непријатељска политика САД неће поткопати дух борбеног другарства у Другом светском рату. Сматрамо да је наша дужност да заштитимо истину о херојима / рекао је амбасадор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана