Анкета CNN-a: Трaмп “помео” Бајдена у хаотичној дебати

Анадолија
Анкета CNN-a: Трaмп “помео” Бајдена у хаотичној дебати

АТЛАНТА- Након америчке  предсједничке дебате одржане у четвртак навече, 67 одсто гледалаца сматра да је бивши амерички предсједник Доналд Трaмп побиједио, док је 33 одсто сматрало да је предсједник Џо Бајден био бољи, показала је анкета CNN-а.

Fox News је извијестио да ово означава значајан помак у односу на CNN-ову анкету из 2020, у којој је 53 одсто гледалаца сматрало да је Бајден побиједио у финалној дебати те године против Трампа.

Индепендент је објавио је дебата, одржана у америчком граду Атланти, показала да се Бајден мучи са одговорима, да лута и да изгледа да има мало енергије.

-Ова дебата је била потпуна и потпуна катастрофа за Бидена”, објавио је бивши коментатор CNN-а Крис Силиза на друштвеној мрежи Икс и додао да је Бајден изгледао старо.

-Његови одговори су се губили. Било га је тешко разумјети. Застао би усред реченице и кренуо на нешто друго. Никад нисам мислио да ће бити овако лоше. Запањујуће – додао је.

Биденов тим приписао је његов наступ прехлади и одбацила негативни наратив.

-Био је то спор почетак, али снажан завршетак - рекла је потпредсједница  САД Камала Харис за CNN.

Прва дама Џил Бајден похвалила је свог супруга, наводећи: “Џо, урадио си тако добар посао! Одговорио си на свако питање. Знао си све чињенице”.

Политичка коментаторка Алиса Фара Грифин пренијела је резултате анкете на платформи икс, наводећи да је запањујући број људи који су гледали дебату.

CNN је објавио да је анкета, спроведена путем текстуалних порука са 565 регистрованих бирача који су пратили дебату, открила да 57 одсто гледалаца нема стварно повјерење у Бајденову способност да води САД, док је 44 одсто изразило сличне сумње у Трампа.

Индепендент је навео да су се након дебате појавили извјештаји о “дубокој паници” међу демократама, те да су неки позвали да се Бајден замијени као страначки кандидат.

Fox News је додао да се чини да се већина корисника на друштвеним мрежама слаже с резултатима анкете CNN-а, укључујући либералне стручњаке, што указује на широку перцепцију Трамповог снажног дебатног учинка у дебати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана