Анкета: Бајденове гласаче више мотивише мржња према Трампу, него подршка предсједнику

Танјуг
Анкета: Бајденове гласаче више мотивише мржња према Трампу, него подршка предсједнику

ВАШИНГТОН- Американци који би гласали за демократског предсједника Џоа Бајдена на изборима 2024. године кажу да су више мотивисани жељом да спријече повратак Доналда Трампа у Бијелу кућу, него што подржавају актуелног предсједника, показала је нова анкета Ројтерса и Ипсоса.

Дводневна анкета показала је да су Бајден и Трамп готово изједначени по подршци - демократу подржава 49 одсто испитаника, а републиканаца 51 одсто, преноси Ројтерс.

Бајденове присталице су склоне томе да кажу да би гласали за Бајдена само да би спријечили Трампа да побиједи, што је могући показатељ ниског ентузијазма за Бајдена, али и презира демократа према Трампу.

Око 50 одсто Бајденових присталица у анкети је описало свој глас као глас "против Доналда Трампа и његове политике", у поређењу са 38 одсто испитаника који су рекли да ће гласати "да подрже Џоа Бајдена и његову политику".

Међу Трамповим присталицама, 40 одсто је рекло да ће гласати против Бајдена, а 42 одсто је рекло да би гласало за Трампа да подржи републиканца и његову политику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана