Американка ухапшена јер је кривотворила 23 гласа за мужа на изборима 2020. године

ГС
Американка ухапшена јер је кривотворила 23 гласа за мужа на изборима 2020. године

Супруга републиканца из IOWE који се кандидовао за Конгрес 2020. године ухапшена је и оптужена да је дала 23 лажна гласа за свога супруга.

У оптужници на 11 страница, тужитељи наводе да је Ким Тeјлор "посјетила бројна кућанства унутар вијетнамске заједнице у округу „Woodburu", гдје је скупљала листиће за гласање у одсутности за људе који у то вријеме нису били присутни.

Тeјлор, која је рођена у Вијетнаму, затим је сама испунила и убацила те гласачке листиће, наводи се у оптужници, "узрокујући гласање у име становника који нису знали нити су пристали на гласање."

Тwјлор је такође оптужен за потписивање образаца за регистрацију бирача у име становника који нису били присутни. Све у свему, тужитељи тврде, судјеловала је у 26 тачака оптужнице за давање лажних информација и гласање, три тачке за лажну регистрацију и 23 тачке за лажно гласање. За сваку оптужбу предвиђена је максимална казна од 5 година затвора.

Циљ је, тврде тужитељи, био њен супруг, републикански политичар Џереми Тeјлор, изабран на јавну дужност.

ЏеремИ ТаЈлор кандидовао се на предизборима ГОП-а 2020. за 4. конгресни округ IOWE, који је у то вријеме представљао Стив Кинг, екстремно десни политичар повезан с бијелим националистима. Тејлор је на крају завршио трећи, скупивши нешто више од 6400 гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана