Американци саопштили ко је убио њихове војнике у Јордану

ГС
Американци саопштили ко је убио њихове војнике у Јордану

Сједињене Америчке Државе вјерују да је кровна екстремистичка организација Исламски отпор у Ираку одговорна за нападе дроном у Јордану.

У нападу су убијена три америчка војника, саопштила је данас Бијела кућа.

"Вјерујемо да је напад у Јордану планирала, финансирала и омогућила кровна организација Исламски отпор у Ираку, која окупља више екстремистичких група, укључујући Катаиб Хезболах", рекао је портпарол Савјета за националну безбједност Џон Кирби, преноси CNN.

Иако више не приписује одгворност за овај напад групи Катаиб Хезболаху, Кирби је рекао да то није једина група одговорна за претходне нападе на америчке базе.

"Овај напад свакако има обиљежје дјеловања Катаиб Хезболах, али према подацима наше обавјештајне заједнице напад у Јордану је извршила кровна организација која се зове Исламски отпор у Ираку", рекао је Кирби.

Амерички предсједник Џо Бајден је у уторак разговарао са породицама тројице погинулих војника и присуствоваће у петак дочеку њихових посмртних остатака у ваздухопловној бази Довер.

Он је поручио да је одлучио како ће одговорити на нападе екстремиста, али је остао неодређен какав ће тачно бити амерички одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана