Американци: Нетањаху нас је узнемирио и разочарао

Aгенције
Американци: Нетањаху нас је узнемирио и разочарао

Бијела кућа је изразила фрустрацију према премијеру Израела Бењамину Нетанјахуу због његове видео изјаве у којој оптужује САД да задржавају пошиљке оружја и муниције из Израела.

Администрација предсједника Џо Бајдена је јуче изразила своју фрустрацију због снимка.

У међувремену, појавила се информација да је Бијела кућа отказала америчко-израелски састанак на високом нивоу након критика израелског премијера, али врло брзо је стигао деманти на ту вијест.

У прилог томе иде и чињеница да је за наставак дана заказан састанак двојице сарадника премијера Нетањахуа са савјетником за националну безбједност САД-а Џејком Саливеном.

Поново упитан о видеоснимку током телефонског брифинга с новинарима, портпарол Савјета за националну безбједност Бијеле куће Џон Кирби је поновио да су Нетанјахуове тврдње биле "знемирујуће и разочаравајуће колико и нетачне".

Сједињене Америчке Државе инсистирају на томе да су задржале само једну пошиљку бомби, о чему су унапријед говориле више од мјесец дана.

Нетанјаху тек треба да открије на које је друге пошиљке оружја мислио када је поменуо "незамислива" америчка "одлагања" у трансферу оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана