Американац претучен на смрт у Мексику док је превозио донацију сиромашнима

Танјуг
Американац претучен на смрт у Мексику док је превозио донацију сиромашнима

ТИХУАНА - Американац Руди Лазо (79), који је превозио одјећу, храну и играчке у Мексико да би донирао сиромашнима, претучен је на смрт током доставе у Тихуани, изјавили су чланови породице и званичници.

Убиство Лаза током очигледне пљачке средином априла догодило се неколико мјесеци након што је амерички Стејт департмент упозорио Американце да избјегавају Мексико, наводећи повећан ризик од киднаповања и убистава у областима укључујући Бају Калифорнију, државу у којој се налази Тихуана, пренио је британски "Гардијан". 

Како је његова породица рекла за НБЦ Лос Анђелес и Телемундо, Лазо се преселио у САД из Салвадора 1980-их. 

Засновао је породицу, радио као возач камиона и настанио се у Сан Бернардину у Калифорнији, али никада није заборавио финансијске проблеме са којима се суочавају људи у другим дијеловима свијета.

Лазо је често возио камионе препуне одјеће, хране, играчака и других основних потрепшина у Тихуану, око 200 километара од Сан Бернардина, а затим их давао породицама којима су биле потребне.

"Увијек је био веома великодушна особа, помагао је свима", рекао је Лазов син Хуан Карлос за НБЦ Лос Анђелес.

Лазова породица је схватила да нешто није у реду када се прошлог мјесеца он није вратио кући са пута.

Мексичке власти су убрзо обавјестиле породицу да је претучен на смрт и да му је отет камион, као и друге ствари, које нису пронађене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана