Американац осуђен у Москви на 13 година затвора због кријумчарења дроге

Танјуг
Foto: ДНА.фр

МОСКВА - Суд округа Хамовники у Москви осудио је данас америчког држављанина Тревиса Лика на затворску казну у трајању од 13 година због производње и кријумчарења дроге, саопштиле су власти РИА Новостима.

Како су рекли, Лики, који је ухапшен у јуну прошле године, издржаваће казну у казненој колонији са строгим мјерама безбједности.

У судским документима наводи се да је Лики оптужен за производњу и продају наркотика великих размјера, које је извршила група људи, као и за противзакониту куповину, складиштење, транспорт и производњу дроге ради продаје. 

Његова саучесница, 24-годишња становница Москве Вероника Грабанчук, такође је добила осам година у колонији општег режима.
  Како је појаснило московско тужилаштво, Лики је од јануара до јуна 2023. године дрогу купио од другог саучесника, против којег је кривични поступак издвојен у посебан поступак. 

Спаковао је наркотике у пакете и предао Грабанчуковој да их смјести у скровишта. Као резултат тога, оптужени су четири пута покушали да продају више од 40 грама мефедрона.

Осим тога, према истражитељима, један амерички држављанин је код куће држао више од 1,6 грама овог супстанце, као и таблете тежине 0,54 грама које садрже МДМА. Све ово је одузето током оперативних активности.

Лики није признао кривицу, док Грабанчук кривицу није признала у потпуности.

Ликијева мајка је, убрзо пошто је ухапшен, испричала америчким медијима да је њен син у младости кратко служио у америчком ратном ваздухопловству, а последњих десет година првенствено је живео у Москви, сарађивао са два руска рок бенда и предавао енглески, преноси РИА Новости.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана