Американац из БиХ осуђен на доживотну робију: Убио супругу и њеног љубавника, помогао му син

ГС
Американац из БиХ осуђен на доживотну робију: Убио супругу и њеног љубавника, помогао му син

Хусеин Суљановић (46), становник САД поријеклом из БиХ, ће остатак живота провести у затвору без условног отпуста након што је осуђен за убиство своје супруге и њеног љубавника у њиховој кући у Хјустону, Сједињене Америчке Државе.

Суљановић је убио своју супругу Адриану Перез и њеног љубавника Омара Сантамариа-Руиза 2. октобра 2018. године.

Према саопштењу Окружног тужиоца округа Харис, Суљановић је био возач камиона на дугим релацијама, те је поставио тајну камеру у кући, уз помоћ које је наводно надгледао дешавања у породичном дому док вози. Тако је открио љубавну аферу своје супруге. Тада се вратио и обоје убио у спаваћој соби. Чувши пуцњаву, Суљановићева дјеца су се пробудила. Након пуцњаве, Суљановић и његов одрасли син однијели су тијела у Луизијану. Тијело мушкарца бачено је у шуму, док је тијело жене бачено близу ријеке, наводи се у саопштењу.

Суљановићев 21-годишњи син признао је кривицу прошле године, те је осуђен на пет година затвора.

Након пуцњаве, власти су саопштиле да је Суљановић продао кућу у Хјустону и побјегао у Мексико Сити са дјецом. Сазнавши за оптужбу за двоструко убиство, покушао је да одлети са дјецом назад у Босну и Херцеговину.

Међутим, приведен је у Лондону, а потом изручен Америци.

- Овај човјек је убио двије особе, укључујући мајку његове дјеце, и покушао побјећи из земље како би избјегао одговорност - рекао је окружни тужилац округа Харис Ким Ог и додао да насиље у породици може ескалирати у убиство, и зато је толико важно тражити правду за жртве у оваквим случајевима”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана